«ΗΜΕΡΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

Η Δ.Δ.Ε Αρκαδίας και η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα Επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητές  Λυκείου και γονείς του Νομού Αρκαδίας με θέμα : «ΗΜΕΡΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» την Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου, 2023 στο αμφιθέατρο του Αποστολοπουλείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Τρίπολης το πρωί 9:00 -13:00 για μαθητές Λυκείου και το απόγευμα 18:00-20:00 ανοικτή για το κοινό. Η ημερίδα εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο δράσεων της Δ.Δ.Ε Αρκαδίας για ενημέρωση των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε προσφερόμενες μελλοντικές θέσεις  εργασίας στην Αρκαδία, με στόχο την καλύτερη δυνατή επιλογή των σπουδών τους. Την 1η ημερίδα θα την παρακολουθήσουν στην πρωινή βάρδια μαθητές αντίστοιχων κατευθύνσεων της Β και Γ τάξης των Γενικών Λυκείων της Τρίπολης , το ΓΕΛ Μεγαλόπολης και Τεγέας και η Γ τάξη του ΓΕΛ Άστρους. Η ημερίδα θα επαναληφθεί σε επόμενο χρονικό διάστημα με σκοπό να ενημερωθούν οι μαθητές από όλα τα σχολεία της Αρκαδίας.

Η εκδήλωση ανοίγει νέους δρόμους στην επαγγελματική ανάπτυξη των μαθητών. Είναι μια ευκαιρία να ανακαλύψουν τις πολλές δυνατότητες που θα προσφέρει η τοπική αγορά εργασίας τα επόμενα χρόνια.

Θα γίνουν παρουσιάσεις από επαγγελματίες σε διάφορους τομείς, θα δοθούν συμβουλές για τον σχεδιασμό μελλοντικής σταδιοδρομίας, ενώ οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τις τάσεις στην αγορά εργασίας.

Αυτή η εκδήλωση είναι μια πύλη προς νέες ευκαιρίες και ένα βήμα προς την επίτευξη των επαγγελματικών τους στόχων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο