ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2023-2024

Περίληψη

Το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων, διοργανώνει δύο ημερίδες για την παρουσίαση προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν στα σχολεία τη σχολική χρονιά 2023-2024.

Η πρώτη ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης, τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2024, ώρα 9:00,  στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο, και απευθύνεται στα σχολεία του Δήμου Τρίπολης.

Η δεύτερη ημερίδα θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως  και απευθύνεται στα υπόλοιπα σχολεία του Νομού.

Βασισμένα στις αρχές της διεπιστημονικότητας, της βιωματικής μάθησης, της ενθάρρυνσης της μαθητικής πρωτοβουλίας, της εξωστρέφειας προς την κοινωνία, του δημοκρατικού διαλόγου, της κριτικής σκέψης και της εκπαίδευσης για την αειφόρο ανάπτυξη, τα Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων αποτελούν ζωτικό κομμάτι της σύγχρονης εκπαιδευτικής εμπειρίας.

Σκοπός των ημερίδων είναι η ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας και του ευρύτερου κοινού για τα προγράμματα που υλοποιούνται στα σχολεία, καθώς και η προβολή των καλών πρακτικών και των επιτευγμάτων των μαθητών. O θεσμός των Σχολικών Δραστηριοτήτων προάγει και υποστηρίζει Προγράμματα Αγωγής Σταδιοδρομίας, Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών  Θεμάτων .

Υλικό από τις Σχολικές Δραστηριότητες και τις δράσεις των σχολείων υπάρχει στο ιστολόγιο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε Αρκαδίας

https://blogs.sch.gr/ypsddeark

Μετάβαση στο περιεχόμενο